ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ- ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Κρατήσεις:
Όλες οι κρατήσεις γίνονται σύμφωνα με την κατηγορία του οχήματος και τις διαστάσεις του χώρου φόρτωσης. Σε καμία περίπτωση δεν αφορά συγκεκριμένο μοντέλο. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας οχήματος στην προεπιλεγμένης από τον πελάτη κατηγορία, αναφορικά πάντοτε με επιβεβαιωμένη κράτηση, η VANEXPERT διατηρεί το δικαίωμα να παρέχει στον πελάτη αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, χωρίς κάποια επιβάρυνση.
Οι κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της διαδικτυακής πύλης της εταιρείας www.vanexpert.gr, ή τηλεφωνικώς, έχουν ισχύ μόνο όταν επιβεβαιωθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εκμισθώτρια εταιρεία. Η εκμισθώτρια εταιρεία ενημερώνει τον μισθωτή για τις βασικές προϋποθέσεις και τους όρους για την ενοικίαση ενός οχήματος και παραπέμπει τον μισθωτή στην ιστοσελίδα www.vanexpert.gr, στην οποία αναφερόνται αναλυτικά όλοι οι όροι και προυποθέσεις. Ο μισθωτής ενημερώνεται επιπλέον απο την εκμισθώτρια εταιρία για την διαδικασία κράτησης προκειμένου αυτή να καταστεί έγκυρη.
Οι κρατήσεις οριστικοποιούνται με την κατάθεση προκαταβολής που αντιστοιχεί σε μία ημέρα ενοικίασης του επιλεγμένου οχήματος.
Οι ηλεκτρονικές κρατήσεις διέπονται από τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που διέπουν όλες τις κρατήσεις, όπως αναγράφονται στο παρόν. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν αλλαγές στην κράτηση.
Οδηγός:
Ελάχιστο όριο ηλικίας τα 23 έτη για τη χρήση οχημάτων κατηγορίας V1,V2,V3,V4.
Άδεια οδήγησης:
Ο οδηγός πρέπει να κατέχει εν ισχύ Ελληνική άδεια ή άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον επί ένα χρόνο. Πολίτες χωρών εκτός της ΕΕ απαιτείται να διαθέτουν διεθνή άδεια ικανότητας οδήγησης σε ισχύ, μαζί με την προσκόμιση της εθνικής άδειας οδήγησης.
Κλήσεις – Διοικητικά Πρόστιμα:
Οι κλήσεις και τα πρόστιμα συνεπεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιβαρύνουν τον Μισθωτή. Ο Μισθωτής επιπροσθέτως αναλαμβάνει κατά περίπτωση και την πληρωμή των εξόδων διαχείρισης. Σε περίπτωση που η παράβαση επιφέρει αφαίρεση πινακίδων ή και άδειας κυκλοφορίας, ο Μισθωτής θα επιβαρύνεται κατ’ ελάχιστο με το ισόποσο τριών επιπλέον ημερών ενοικίασης.
Στην περίπτωση που τα ανωτέρω πρόστιμα δεν καταβληθούν στις αρμόδιες αρχές από τον μισθωτή και η εκμισθώτρια εταιρεία χρειασθεί να μεσολαβήσει και τελικά να προβεί η ίδια στην πληρωμή τους, ο μισθωτής επιβαρύνεται με επιπλέον ποσό 20 Ευρώ πλέον Φ.Π.Α., πέραν του κόστους των παραβάσεων, το οποίο και θα αφαιρείται αυτομάτως από το ποσό της εγγύησης.

Τρόπος πληρωμής:
Ο Μισθωτής απαιτείται να προσκομίσει χρεωστική ή πιστωτική κάρτα εν ισχύ ως εγγύηση για την ενοικίαση, ακόμα και αν η πληρωμή γίνει με μετρητά χρήματα. Η ενοικίαση προπληρώνεται.
Υπάρχει η δυνατότητα της πληρωμής εγγύησης με μετρητά, κατόπιν συνεννόησης.
Εγγύηση:
Κατά την παραλαβή του οχήματος θα δεσμευθεί ποσό εγγύησης στην πιστωτική/χρεωστική κάρτα του οδηγού, για κάθε όχημα, το οποίο και θα επιστραφεί αυτούσιο στην λήξη της ενοικίασης, εφόσον δεν προκύψουν άλλες χρεώσεις. Η αποδέσμευση του ποσού μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 20 ημέρες ανάλογα με την εκδότρια τράπεζα της κάρτας. Το ποσό της εγγύησης διαφέρει ανά κατηγορία οχήματος. Αναλυτικότερα:
Κατηγορία V1 : 500,00€, Κατηγορία V2: 500,00€, Κατηγορία V3, V4 : 750,00€
Ακυρώσεις
Η ακύρωση της κράτησης πρέπει να γίνει τουλάχιστον σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία και ώρα έναρξης της ενοικίασης του οχήματος, , όπως αυτή πραγματοποιήθηκε στο σύστημα κρατήσεων της εταιρείας. Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε μια κράτηση, θα απευθυνθείτε στην εταιρεία τηλεφωνικά ή μέσω email.
Οι ακόλουθες χρεώσεις θα ισχύουν για τις ακυρώσεις κρατήσεων:
Σε περίπτωση ακύρωσης η οποία παραλαμβάνεται από την FlexVan τουλάχιστον σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη ενοικίασης του οχήματος, οποιοδήποτε ποσό έχει καταβληθεί προκαταβολικά θα επιστραφεί.
Σε περίπτωση ειδοποίησης ακύρωσης η οποία παραλαμβάνεται από την FlexVan σε λιγότερο από σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη ενοικίασης του οχήματος, δεν θα επιστραφεί κανένα χρηματικό ποσό το οποίο έχει ενδεχομένως προκαταβληθεί.
Παράδοση του οχήματος
Το υπό ενοικίαση όχημα ελέγχεται κατά την παράδοσή του,παρουσία του μισθωτή, από την εκμισθώτρια εταιρεία για τυχόν ζημίες. Ο μισθωτής υποχρεούται να παραδώσει το μισθωμένο όχημα στον συμφωνημένο τόπο, κατά την συμφωνημένη ημέρα και ώρα. Σε περίπτωση καθυστέρησης επιστροφής του οχήματος άνω των 2 ωρών από την συμφωνημένη ώρα παράδοσής του, η εκμισθώτρια εταιρεία έχει το δικαίωμα να χρεώσει, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος, μία επιπλέον ημέρα ενοικίασης
Παραδόσεις – Παραλαβές εκτός ωρών λειτουργίας στους σταθμούς:
Επιβάρυνση πελάτη 20€+ΦΠΑ.
Παραδόσεις – Παραλαβές εκτός σταθμών:
Οι παραδόσεις και παραλαβές εκτός σταθμών πραγματοποιούνται κατόπιν αιτήματος του πελάτη. Η επιβάρυνση για παραδόσεις παραλαβές εντός πόλεων είναι 20€+ΦΠΑ/διαδρομή, ενώ για παραδόσεις παραλαβές εκτός πόλεων το κόστος είναι 35€+ΦΠΑ συν 1,69€+ΦΠΑ ανά χλμ/ανά διαδρομή.
Επιπλέον οδηγός:
Η χρέωση για κάθε επιπλέον οδηγό είναι 5€+ΦΠΑ/ημέρα με μέγιστη χρέωση 5 ημερών..
Αλυσίδες χιονιού:
Η χρέωση για αλυσίδες χιονιού καθορίζεται στα 10€+ΦΠΑ/ημέρα κατόπιν αιτήματος του πελάτη και διαθεσιμότητας της εταιρείας.
Καύσιμα:
Ο μισθωτής οφείλει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που το παρέλαβε. Σε περίπτωση επιστροφής του αυτοκινήτου με μικρότερη ποσότητα καυσίμου από την αρχική (δηλαδή την ποσότητα καυσίμου που ο πελάτης παρέλαβε το όχημα) ο πελάτης επιβαρύνεται με τη διαφορά του καυσίμου και την χρέωση εξυπηρέτησης 15€+ΦΠΑ. Καμία αποζημίωση δεν προβλέπεται για τον πελάτη εάν το αυτοκίνητο επιστραφεί με μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου απ’ ότι παρελήφθη.
Χιλιόμετρα:
Για ενοικιάσεις μεγαλύτερης διάρκειας των 3 ημερών προβλέπονται ελεύθερα χιλιόμετρα 70χλμ/ημέρα έως και 2500χλμ. Για ενοικιάσεις διάρκειας μικρότερης των 3 ημερών, οι τιμές συμπεριλαμβάνουν περιορισμό 150 χλμ/ημέρα. Στην τελευταία αυτή περίπτωση εφόσον ο μισθωτής επιθυμεί ελεύθερα χιλιόμετρα τότε μπορεί να επιλέξει το πακέτο ελεύθερων χιλιομέτρων με χρέωση σύμφωνα με τον εκάστοτε τιμοκατάλογο. Σε διαφορετική περίπτωση κάθε επιπλέον χιλιόμετρο άνω των 150 χλμ/ημέρα θα επιβαρύνει τον πελάτη κατά την επιστροφή του οχήματος με χρέωση σύμφωνα με τον εκάστοτε τιμοκατάλογο ανά κατηγορία.
Ατύχημα:
Σε περίπτωση ατυχήματος ο πελάτης επιβαρύνεται με 15€+ΦΠΑ για τα έξοδα της διαχείρισης του φακέλου ατυχήματος.
ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:
CDW – Απαλλαγή καταβολής προκληθείσης ζημιάς:
Ο ενοικιαστής απαλλάσσεται πλήρως της ευθύνης για οποιανδήποτε ζημιά του αυτοκινήτου:
άνω των 750€ +ΦΠΑ εφόσον αποδεχτεί και υπογράψει τους σχετικούς όρους του συμβολαίου της εταιρείας για τις κατηγορίες V1
άνω των 950€ +ΦΠΑ εφόσον αποδεχτεί και υπογράψει τους σχετικούς όρους του συμβολαίου της εταιρείας για τις κατηγορίες V2, V3
άνω των 1250€ +ΦΠΑ εφόσον αποδεχτεί και υπογράψει τους σχετικούς όρους του συμβολαίου της εταιρείας για τις κατηγορίες V4
Απαραίτητη προϋπόθεση για την απαλλαγή της ευθύνης, η ζημία να μην οφείλεται αποδεδειγμένα σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
TP- Κάλυψη κλοπής:
Ισχύουν τα ανωτέρω όρια απαλλαγών όπως αναφέρονται για τις ζημιές. Δεν καλύπτεται κλοπή όλου ή μέρους του αυτοκινήτου που προκλήθηκε από αμέλεια του ενοικιαστή, (π.χ. εάν άφησε το κλειδί πάνω στη μηχανή ή μέσα στο αυτοκίνητο ή ξέχασε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο.
Ασφαλιστικά Όρια:
Τα οχήματα είναι ασφαλισμένα έναντι τρίτων (εξαιρουμένου του οδηγού) για θάνατο και σωματικές βλάβες έως το ποσό του ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.300.000,00€) ανά ατύχημα και για υλικές ζημίες τρίτων (εξαιρουμένου του οχήματος της Vanexpert έως το ποσό του ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.300.000,00€). Σε περίπτωση μεταβολής των ανωτέρω ορίων, θα ισχύουν πάντοτε τα κατώτατα όρια, όπως αυτά καθορίζονται από την κείμενη ελληνική νομοθεσία. Ζημιές που υπερβαίνουν το όριο της ασφαλιστικής κάλυψης ή εξαιρούνται από αυτήν, θα καταβάλλονται εξ’ ολοκλήρου από τον πελάτη.
LI: Κάλυψη ελαστικών και θραύση κρυστάλλων:
Ο ενοικιαστής απαλλάσσεται πλήρως της ευθύνης για οποιανδήποτε ζημιά στα ελαστικά ή στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου μόνο εφόσον αποδεχτεί και υπογράψει τους σχετικούς όρους του συμβολαίου της εταιρείας και καταβάλει το ποσό των:
8€+ΦΠΑ/ ημέρα ενοικίασης για όλες τις κατηγορίες V1,V2,V3,V4.
Κάλυψη
Οδική Βοήθεια:
Τα αυτοκίνητα της Vanexpert καλύπτονται 24ωρες από οδική βοήθεια. Τα στοιχεία επικοινωνίας της οδικής βοήθειας αναγράφονται στο μισθωτήριο συμβόλαιο.
Μεταφορά αυτοκινήτου εκτός συνόρων:
Απαγορεύεται η μεταφορά και η οδήγηση του αυτοκινήτου εκτός των συνόρων της Ελληνικής Επικράτειας
Μεταφορά αυτοκινήτου με πλοίο:
Για την μεταφορά του αυτοκινήτου με πλοίο απαιτείται έγγραφη έγκριση της εταιρείας.
Gps οχημάτων:
-Στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας των προσωπικών δεδομένων του νέου Κανονισμού 2016/679, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον συμβαλλόμενο/η μισθωτή/τρια ότι για λόγους έννομου συμφέροντος της εταιρείας μας και πιο συγκεκριμένα για την ασφάλεια των οχημάτων σε περιπτώσεις κλοπής, φθοράς ή οποιασδήποτε άλλης ποινικά αξιόποινης πράξης, υπάρχουν εγκατεστημένα GPS trackers που είναι ενεργοποιημένα όλο το 24ωρο. Καταγραφή αυτών θα γίνεται διακριτικά χωρίς να θίγονται δεδομένα προσωπικής ή άλλης φύσεως.
-Η Εταιρία μας δεν διαβιβάζει, δεν κοινοποιεί, δεν γνωστοποιεί προσωπικά δεδομένα σε τρίτους. Η εταιρία μας ενδέχεται να αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα προκειμένου να απαντήσει σε αιτήματα δικαστηρίων, δικαστικών αρχών, κυβερνητικών ή αρχών επιβολής του νόμου είτε όπου απαιτείται ή είναι συνετό να συμμορφωνόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία, τις δικαστικές αποφάσεις ή τους κανόνες ή εντολές δικαστηρίων ή δικαστικών αρχών. Γνωστοποιήσεις προσωπικών δεδομένων ενδέχεται επίσης να απαιτούνται για ελέγχους που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια και/ή για έρευνα είτε απάντηση σε κάποιο παράπονο ή απειλή ασφαλείας.

Γενικοί όροι:
Η επιβίβαση του οχήματος σε πλοίο επιτρέπεται μόνο με την έγγραφη συγκατάθεση της εκμισθώτριας εταιρείας, και θα πρέπει να δηλώνεται κατά την παραλαβή του οχήματος. Η εκμισθώτρια εταιρία δεν καλύπτει τυχόν ζημίες που θα προκληθούν στο μισθωμένο όχημα κατά την μεταφορά του με πλοίο.
Απαγορεύεται κατά την διάρκεια της μίσθωσης το όχημα να οδηγείται από άτομα που δεν αναγράφονται στο συμβόλαιο ως οδηγοί.
Απαγορεύεται να οδηγείται το όχημα κατά την διάρκεια της μίσθωσης από άτομο που δεν φέρει μαζί του άδεια οδήγησης σε ισχύ.
Απαγορεύεται η χρήση του οχήματος κατά την διάρκεια της μίσθωσης, για πράξεις ποινικά ή αστικά κολάσιμες.
Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά κατά την διάρκεια της μίσθωσης η χρήση του οχήματος σε άτομα που τελούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών.
Απαγορεύεται η χρήση του οχήματος κατά την διάρκεια της μίσθωσης ως εκπαιδευτικό για την εκμάθηση οδήγησης προς τρίτους.
Απαγορεύεται εν γένει κάθε χρήση του μισθωμένου οχήματος η οποία είναι αντίθετη στην συνήθη και συμφωνημένη χρήση του.
Η παραβίαση των παραπάνω περιορισμών και απαγορεύσεων από τον μισθωτή καθιστά το συμβόλαιο της μίσθωσης αυτοδικαίως άκυρο και ο μισθωτής υποχρεούται αφενός να επιστρέψει το όχημα άμεσα στην έδρα της εκμισθώτριας εταιρείας, αφετέρου να καταβάλει εξ ́ολοκλήρου το συμφωνημένο ποσό της μίσθωσης. Η εκμισθώτρια εταιρία δεν επιστρέφει σε αυτήν την περίπτωση το ήδη εξοφλημένο ποσό του μισθωτηρίου συμμβολαίου.
Κατά την παραλαβή του οχήματος θα παραδίδεται στον μισθωτή το ενοικιαστήριο συμβόλαιο, το οποίο αφού πρώτα διαβάσει και ελέγξει, θα πρέπει να υπογράψει.
Στο παραπάνω συμβόλαιο θα καταγράφεται η εσωτερική και εξωτερική κατάσταση του αυτοκινήτου,το ποσοστό καυσίμου με το οποίο παραδίδεται το αυτοκίνητο και όλες οι παροχές και ασφαλίσεις που παρέχονται. Επίσης θα καταγράφονται οι όποιες επιπρόσθετες υπηρεσίες ασφάλισης και ο εξτρά εξοπλισμός που έχει επιλέξει ο μισθωτής με τις καθορισμένες χρεώσεις.
Η εκμισθώτρια εταιρία θα πρέπει να ελέγξει το όχημα που θα εκμισθώσει και να αναφέρει κατά το χρόνο της παραλαβής, οποιαδήποτε ζημία υποπέσει στην αντίληψή της, προκειμένου να αποφευχθεί η χρέωση ζημίας απο προηγούμενη εκμίσθωση του οχήματος. Το ενοικιαστήριο συμβόλαιο, το οποίο θα υπογράψει ο μισθωτής για την παραλαβή του οχήματος, θα αναφέρει τις ήδη υπάρχουσες ζημίες πάνω στο όχημα.

ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ / ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ / ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ:
Η Υπεκμίσθωση ή η παραχώρηση χρήσης σε οποιονδήποτε τρίτο, απαιτεί γραπτή συναίνεση του Εκμισθωτή. Η μεταφορά προσώπων ή πραγμάτων τρίτων έναντι κομίστρου, δεν επιτρέπεται.
Ο Μισθωτής Ευθύνεται για:
Ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημα του Εκμισθωτή ή σε τρίτους από πρόθεση, αμέλεια ή λάθος χρήση του οχήματος (ενδεικτικά: εκτός προδιαγραφών του οχήματος, υπέρβαρη ή λάθος φόρτωση, χρήση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή φαρμάκων/ουσιών, μεταφορά επικίνδυνων ή παράνομων φορτίων, υπερστροφία του κινητήρα κλπ)
Ζημιές που προκλήθηκαν από χρήση λάθος καυσίμου
Ζημιές που προέκυψαν από αθέτηση των όρων της σύμβασης
Ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές, τρομοκρατικές ενέργειες, κακόβουλες πράξεις ή ταραχές.
Ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος, στην οροφή, στην κεραία, στους καθρέπτες και τα ελαστικά του αυτοκινήτου.
Ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο του Εκμισθωτή βρισκόταν σε καράβι/τρένο ή άλλο μεταφορικό μέσο.

Cookie Consent with Real Cookie Banner